Beauty fotoshoot in eigen woonkamer

Je zou het niet zeggen, maar ik hou van beauty fotoshoots. Het uitlichten van het gezicht en make-up vind ik waanzinnig. Vraag me niet waar dit vandaan komt, want dat weet ik eerlijk gezegd niet. Waar ik het in dit artikel over wil hebben is hoe je een beauty fotoshoot heel makkelijk kan doen in je eigen huis met hele simpele accessoires.
Beauty foto van Sanne

Wat is een beauty fotoshoot

Dat is eigenlijk heel simpel. Een beauty fotoshoot is een close-up foto van iemand’s gezicht waarbij zijn of haar mooie eigenschappen worden uitgelicht. Dit gebeurt vaak met make-up, maar kan in principe ook zonder. Een hele belangrijke eigenschap van een beauty shoot is dat de foto haarscherp is. Dit betekent natuurlijk niet dat al je pukkels en wondjes zichtbaar zijn, want die worden verwijderd.

Dit soort fotoshoots worden heel vaak gebruikt als commerciële foto’s voor gezichtsproducten, zoals make-up en crèmes. En als je geen product verkoopt, dan kan je dit ook heel goed gebruiken voor jezelf. Misschien ben je wel model en is dit een mooie toevoeging aan je portfolio.

Voorbereiding op de beauty fotoshoot

Nu je weet wat een beauty fotoshoot is gaan we het hebben over de voorbereiding. Ik heb aangegeven dat je zo’n beauty fotoshoot kan doen zonder make-up, maar het is wel aan te raden om het wel te doen. Je moet dan voor jezelf bepalen welke stijl je wilt. Je kan namelijk minimalistisch doen of heel creatief en kleurrijk. De volgende vraag is of je dit zelf kan of dat je een make-up artist (MUA) nodig hebt.

Om het helemaal af te maken is het een goed idee om na te denken over een accessoires. Dit kunnen sieraden zijn, een mooie bloem of misschien. Dit gebruik je dan als extra eigenschap voor op de foto.

Voorbeeld beauty fotoshoot

Misschien vind je het nog een beetje vaag. Daarom heb ik een voorbeeld gemaakt en mijn vrouw gebruikt als onderwerp. Ze kan haar eigen make-up doen, dus we hadden geen MUA nodig.

En nu ga je lachen, want we hebben als accessoires namelijk een basilicum plantje gebruikt. Ja! Basilicum. De foto gaat er heel raar uitzien denk je dan, maar ik ga je verassen.

We hebben geëxperimenteerd met verschillende gezichtsuitdrukkingen en posities van de plant. Bekijk de foto hieronder hoe het uiteindelijk is geworden. Wat vind je ervan? We hebben daarnaast nog geëxperimenteerd met andere accessoires. Die heb ik er gelijk onder gezet.

De foto hieronder is gedaan met een paar nepbloemen die je kan kopen bij de Action. Ik heb er gelijk een before en after video bij gedaan. Dan zie je gelijk hoe het eruit zag toen ik de foto nam.

Je ziet het; het is helemaal niet moeilijk om zo’n beauty foto te laten maken, het valt allemaal wel mee. De drie belangrijke elementen zijn:

  • Make-up: dit kan je zelf doen of door een make-up artist (MUA)
  • Accessoires: dit kan van alles zijn. Denk aan bloemen, sieraden of misschien iets heel anders.
  • Fotograaf: In ieder geval een fotograaf die er verstand van heeft en die goed kan nabewerken. Met name skin-retouching.

Hieronder nog een aantal voorbeelden van beauty foto’s.

Dat was het dan voor dit artikel. Ik hoop jullie te hebben geïnspireerd. Een beauty fotoshoot is niet voor iedereen weg gelegd. Je moet als persoon lekker in je vel zitten en zelfvertrouwen hebben. Mocht je die persoon zijn, dan is het zeker aan te raden om dit een keer te doen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Sampai ketemu!

Categorieën

Inschrijving portretdag

Inschrijvingen zijn gesloten

Kies het gewenste dagdeel:

Fotoshoot reserveren

Type fotoshoot:
Waar ken je mij van?