Fotoshoot in Utrecht stad

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” custom_margin=”0px||0px||false|false” custom_padding=”0px||0px|||”][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]In dit artikel deel ik een fotoshoot die ik heb gedaan in Utrecht stad (vlakbij Hoog Catherijne). Dit was ook gelijk de dag dat ik een nieuwe lens heb aangeschaft, namelijk de 24 – 70mm F/2.8 GM van Sony. Ik kocht deze lens omdat ik dan flexibeler kan zijn met mijn fotoshoots. Normaal gesproken schiet ik met primelenzen, omdat die beter presteren dan zoomlenzen. Je moet dan wel veel meer lopen om bepaalde shots te krijgen, maar dat vind ik nooit zo erg. Wat ik overigens wel vervelend vind is dat ik soms simpelweg niet genoeg ruimte heb om ver van iemand te staan. Dan komt zo’n zoomlens wel goed van pas! Dit is gelijk een lichtsterke lens met een constante F-stop van 2.8. En niet te vergeten deze lens behoort tot Sony’s beste collectie, namelijk de GM (ook wel G Master) line-up. Ik ben dus apentrots dat ik deze lens heb. Dit betekent overigens niet dat ik geen primelenzen meer ga gebruiken. Ik zal nog altijd mijn 85mm F/1.8 Sony lens meenemen, welke tot nu toe nog steeds mijn favoriete lens is.[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://ymkloosterfotografie.nl/wp-content/uploads/2021/01/Sony-24-70-F2.8-GM.jpg” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” title_text=”Sony-24-70-F2.8-GM” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

De fotoshoot in Utrecht

Ik was die dag super blij, want gelijk nadat ik die lens tot mijn beschikking had kon ik er gelijk een fotoshoot mee doen. De lens werd gelijk goed getest op zijn performance, want het was grauw, regenachtig en schemerig. Als ik met een lens rondliep die slechts tot F/4 kon gaan was ik de sjaak (tenzij ik natuurlijk extra belichting mee zou hebben). Daarbij helpt het ook wel dat ik mijn fotoshoots doe met een full-frame camera, omdat de sensor groter is en dus meer licht opvangt dan een crop-sensor. Al-met-al was ik erg tevreden met de shoot en de foto’s die ik geschoten heb!

[/et_pb_text][et_pb_gallery posts_number=”6″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ gallery_ids=”26322,26323,26324,26325,26326,26327″ show_title_and_caption=”off” sticky_enabled=”0″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]Wat vinden jullie van de foto’s? Hebben jullie wel eens met deze lens geschoten en vinden jullie dat het geld waard? Persoonlijk vind ik hem wel aan de dure kant. Er zijn genoeg andere zoomlenzen met hetzelfde bereik en voor veel minder geld.

Groetjes en sampai ketemu lagi (Tot de volgende keer)!

Y.M. van ‘t Klooster
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Categorieën

Inschrijving portretdag

Inschrijvingen zijn gesloten

Kies het gewenste dagdeel:

Fotoshoot reserveren

Type fotoshoot:
Waar ken je mij van?