Tips voor familie fotoshoots

Dus jij wilt een familie fotoshoot doen, maar je wilt niet van die klassieke foto’s waarbij iedereen netjes recht naast elkaar staat. En dan vooral niet in de studio! Jij bent op zoek naar spontane foto’s waarbij er gelachen en gesprongen wordt in een mooie omgeving. Ja toch?

Maar wat kan je dan doen om die spontane foto’s te krijgen, zonder dat de spontaniteit ook geforceerd lijkt? Daarvoor heb ik een aantal tips die ik zelf toepas tijdens mijn familie fotoshoots.

Behandel het als familie uitje

Dit is echt belangrijk. De truc is om zo’n familie fotoshoot niet te behandelen als een fotoshoot, maar als een familie uitje. Dan ga je gelijk anders om met de situatie. De fotograaf is er alleen om de momenten vast te leggen. Nu je dit gelezen hebt ga je snappen waar mijn tips vandaan komen. 

Tip #1: Neem iets leuks mee

Neem iets mee waarmee je leuk samen kan spelen. Dit kan een voetbal zijn, een badmintonset of bellenblaas spullen. Welke spullen je meeneemt hangt af van de samenstelling van je familie natuurlijk. Als je kleine kinderen hebt is het leuk om een kleed mee te nemen en misschien wat speelgoed. Ga dan lekker met je kind of kinderen op het kleedje liggen en elkaar vertroetelen.

Tip #2: Met elkaar spelen

Wat is nou beter dan met elkaar spelen als je spontane foto’s wilt? Je kan dit op heel veel leuke manieren doen. Een activiteit die het goed doet is bijvoorbeeld tikkertje. De grap is dat dit werkt voor bijna elke leeftijdscategorie.

Als je kinderen hebt is het leuk om ze de lucht in te tillen en of verstoppertje te spelen. Kinderen vinden dit geweldig! En zij hebben echt niet door dat er foto’s van ze gemaakt worden als ze bezig zijn. Ze doen gewoon lekker hun ding. En terwijl ze hun ding doen staan haar ouders en andere familieleden vrolijk naar ze te lachen en zwaaien.

Tip #3: De natuur verkennen

We hebben in Nederland overal mooie natuur. Het is dus heel makkelijk om dat te gebruiken tijdens de fotoshoot. Ga met je kinderen mooie bloemen bekijken of als het paddenstoelenseizoen is lekker op zoek naar mooie paddenstoelen. Ga ze plukken en laat de bloemen aan elkaar ruiken. Doe de bloemen in je haren of ga ermee gooien. Als het herfst is kan je heel leuk alle gevallen bladeren over elkaar strooien.

Bonus tip: Achtergrondmuziek

Dit is echt een gouden tip. Een fotoshoot voelt al heel gauw ongemakkelijk. Maar achtergrondmuziek haalt die ongemakkelijkheid weg. Je bent dan meer relaxed, je voelt je vrolijker en als je de favoriete liedjes van je kinderen opzet, dan worden ze helemaal gelukkig. Ik neem zelf altijd een klein speakertje mee die via bluetooth gekoppeld kan worden aan een telefoon.

Dat was het dan voor mijn familie fotoshoot tips. Ik hoop dat dit artikel nuttig was. Wil jij ook een spontane familie fotoshoot, neem dan contact met mij op via 06 – 1079 8525 of [email protected] en misschien tot ziens!

Categorieën

Inschrijving portretdag

Inschrijvingen zijn gesloten

Kies het gewenste dagdeel:

Fotoshoot reserveren

Type fotoshoot:
Waar ken je mij van?